vlees uit Hoeilaart

Rundvlees uit eigen dorp!

Limousin HoeilaartVandaag lag er voor het eerst ‘Limousin’ rundvlees van eigen Hoeilaartse kweek in de toonbank van de slagerij van AD Delhaize. Het Limousin heeft een typerende bruine kleur met bleke kringen rond de ogen en de snuit. Het ras, dat oorspronkelijk uit het Zuidwesten van Frankrijk komt, is sinds 1994 terug te vinden op de boerderij van Charel en Hubert de Rijcke. De runderen worden er gevoederd met hooi, lijnzaadschilfers, gerst, tarwe en bieten. Nagenoeg alle voeding komt van de eigen boerderij. De dekstier heeft de toepasselijke naam Fluit (op zijn Hoeilaarts uitgesproken) gekregen.

Steven Benats van AD Delhaize besloot om bij Hubert De Rijcke, de boer van Hoeilaart, een volledige vaars aan te kopen en de stukken vlees te verkopen in zijn winkel. Een initiatief dat toe te juichen valt omdat we op die manier niet enkel duurzaam geproduceerd vlees kunnen eten, maar ook de lokale economie ten volle steunen! Graag meer van dat!

Ondergetekende kocht een stuk rosbief van 700 gram voor 18 euro en kan bevestigen dat het zeer lekker vlees is.

Volgende week zal er opnieuw Hoeilaarts rundvlees worden aangeboden in AD Delhaize. Ik ga dan wellicht opnieuw langs voor een stukje. Ondertussen kan je mij vinden bij slagerij Van Pee.

Limousin Delhaize