pony hoeilaart

Paardenwereld dichter bij de Hoeilander

Op zondag 27 augustus organiseren Hoeilaartse paardenliefhebbers, met steun van de gemeente Hoeilaart, voor de tweede keer het paardenevenement Royal Hippo Village.

De naam van het evenement is niet enkel een knipoog naar het roemrijke verleden van Hoeilaart toen koning Leopold II de renbaan van Groenendaal aanlegde, maar ook een knipoog naar de de meest geteelde tafeldruif (royal) in de druivenstreek.

Hoeilaart heeft steeds een nauwe band gehad met paarden en paardensport. Zelfs na het verdwijnen van de renbaan in Groenendaal is het tot op vandaag de gemeente met de meeste maneges op haar grondgebied. Een heus paardendorp dus.

Echter is de paardensport vandaag in Hoeilaart nog een te weinig bekend begrip.  Door gratis een dag van demonstraties aan te bieden en diverse randactiviteiten wilt de gemeente jong en oud kennis laten maken met de wereld van het paard en de paardensport.

Paarden staan vaak onterecht in het negatieve daglicht omwille van de uitwerpselen en de veiligheid op de baan. Dergelijk evenement is dus ideaal om ook de positieve kant van het verhaal te laten zien aan de Hoeilanders.

Om die redenen heeft het gemeentebestuur besloten om opnieuw het evenement te ondersteunen. Zowel financiële als logistieke ondersteuning wordt aangeboden.

De tweede editie van Royal Hippo Village gaat door op zondag 27 augustus op dezelfde locatie (omgeving manege Musette op de Brusselsesteenweg) als vorig jaar. Hou zeker www.royalhippovillage.be in de gaten voor meer informatie.