horeca hoeilaart

Horecabeleid in Hoeilaart naar een hoger niveau!

Een bruisende gemeente vraagt een gevarieerd en kwaliteitsvol horeca-aanbod. Omgekeerd verlangt de horeca naar een horecavriendelijk kader vanuit de gemeente. Daarom heeft de gemeente Hoeilaart een strategisch horecabeleidsplan laten opmaken door het marketingbureau Nelson Group.

Het plan is als het ware een ‘menukaart’ van mogelijke acties om het imago van Hoeilaart als gastronomische gemeente te versterken. Het advies luidt om op  korte termijn al acties te ondernemen en niet alleen te focussen op de middellange en de lange termijn. Het beste voorbeeld hiervan is de heraanleg van het gemeenteplein dat een enorme meerwaarde betekent voor de ontwikkeling van Horeca. Ik ben er vrijwel zeker van dat we hierdoor op korte termijn nieuwe horecazaken zullen mogen verwelkomen In Hoeilaart.

Het nieuwe horecabeleidplan heeft een relatie met andere functies zoals winkelen, toerisme en recreatie, wonen en verkeer. Het plan is geen statisch document en het moet bijgestuurd, verfijnd of uitgebreid kunnen worden, op basis van nieuwe trends, noden of mogelijkheden. Het is een dus een startpunt en zeker geen eindpunt.

Zij die het volledige horecabeleidsplan willen doornemen, kunnen terecht op de website van de gemeente via deze link. Je vind er ook het nieuwe toerismebeleidsplan terug.